Η βιοτεχνολογία σε άλλο επίπεδο: Μαγείρεψαν και σέρβιραν... 3D ψάρι

 


Η καινοτόμος εταιρεία που βρίσκεται πίσω από αυτή την πρωτοποριακή δημιουργία συνδύασε τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης με βιώσιμες πρακτικές παραγωγής τροφίμων.


Σε ένα πρωτοποριακό επίτευγμα για τη βιομηχανία τροφίμων, μια πρωτοποριακή εταιρεία παρουσίασε το πρώτο στον κόσμο τρισδιάστατα εκτυπωμένο φιλέτο ψαριού. Αυτό το τεχνολογικό επίτευγμα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην προσπάθεια για βιώσιμη παραγωγή θαλασσινών. Με τις ανησυχίες για την υπεραλίευση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των παραδοσιακών μεθόδων αλιείας, η καινοτομία αυτή προσφέρει μια πολλά υποσχόμενη λύση που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον τρόπο που καταναλώνουμε ψάρια.

Η καινοτόμος εταιρεία που βρίσκεται πίσω από αυτή την πρωτοποριακή δημιουργία συνδύασε τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης με βιώσιμες πρακτικές παραγωγής τροφίμων. Αξιοποιώντας τη δύναμη της βιοτεχνολογίας και της μηχανικής τροφίμων, αναπαρήγαγαν με επιτυχία την πολύπλοκη δομή, την υφή και τη γεύση ενός πραγματικού φιλέτου ψαριού.


Η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει έναν συνδυασμό συστατικών φυτικής προέλευσης και προσεκτικά επιλεγμένων βιοδραστικών συστατικών που προέρχονται από φύκια και άλγη. Αυτά τα συστατικά αναμειγνύονται σε μια εκτυπώσιμη πάστα, η οποία στη συνέχεια φορτώνεται σε έναν εξειδικευμένο τρισδιάστατο εκτυπωτή ικανό να δημιουργεί περίπλοκα τρόφιμα. Ο εκτυπωτής τοποθετεί προσεκτικά στρώματα της πάστας για να μιμηθεί τις μυϊκές ίνες και τη συνολική υφή ενός φυσικού φιλέτου ψαριού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φυτό που όλοι μπορούμε να έχουμε μέσα στο σπίτι, καθώς δεν “χρειάζεται” τίποτα

TikTok: Ο «χρονοταξιδιώτης» χρήστης από το 2671 αποκαλύπτει τι μας περιμένει στο μέλλον